canlı destek

2021 Yılı TÜBA-GEBİP Ödülleri Başvurusu

Değerli Araştırmacılarımız,

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından her sene üniversite performanslarının izlenmesi amacıyla oluşturulan “YÖK Karnesi” dahilinde, üniversite genelinde akademisyenlerin aldıkları prestijli ödül sayıları ile ilgili bir kriter mevcuttur (YÖK KARNE B-7 Maddesi). “Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim, Teşvik ve Sanat Ödülleri Başvuru ve Kabul Kriterleri” başlığında ifade edilen bu kriterde, ilgili yılda ilgili üniversitede görev yapmakta olan ve her bir ödül için belirlenen şartlara uygunluk gösteren öğretim elemanlarının kazandıkları ödüllerin sayısal değeri kabul görmektedir.

Söz konusu ödüllerden Türkiye Bilimler Akademisi ödüllerine başvurular başlamış olup, http://www.tuba.gov.tr/tr/tuba-odulleri/tuba-ustun-basarili-genc-bilim-insani-odulleri-gebip/2021-yili-tuba-gebip-odulleri-basvurusu adresinden duyurulmuştur. Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanları (TÜBA-GEBİP) ödülüne son başvuru tarihi 30 Nisan 2021 olarak belirlenmiştir. Esaslarda belirtilen koşulları yerine getiren tüm öğretim elemanlarımız, TÜBA-GEBİP ödülüne kişisel olarak başvurabilir veya aday gösterilebilirler.

TÜBA-GEBİP Esasları için tıklayınız.

Ödüllere başvuracak adaylar tarafından Önerilen Aday İle İlgili Bilgiler başlıklı formun doldurularak 19 Nisan 2021 Pazartesi mesai bitimine kadar EÜ EBİLTEM-TTO’ ya resmi yazı ile iletilmesi önemle rica olunur.

Saygılarımızla,

Ege Üniversitesi