EGE ÜNİVERSİTESİ

Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi

İzmir Üniversiteleri ile Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri

Bir Araya Geliyor…

18 Nisan 2019 Perşembe günü, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) işbirliğinde, İzmir akademisyenleri ile KOSBİ sanayicilerini bir araya getiriyoruz. “30’ar dakikalık birebir toplantılarda” firmalardan potansiyel AR-GE fikirleriyle görüşmelere katılım göstermesi ve akademisyenlerle paylaşarak ortak projeler kapsamında iş birliğine gitmesi amaçlanmaktadır.

Etkinlik Ege Bölgesi’ndeki tüm akademisyenlere açıktır.

Kayıt İçin: https://www.pitchandmatch.com/event/USE_KOSBI_2019/signup (kayıt olunduktan sonra oluşturmuş olduğunuz kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapıp profilinizi tamamlamanız gerekmektedir.)

ETKİNLİK BİLGİLERİ

Etkinlik Tarihi           : 18 Nisan 2019

Etkinlik Saati            : 13.00-18.00

Etkinlik Yeri              : Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, Hilmi Şekerli Seminer Salonu

ETKİNLİK KAYIT TAKVİMİ

Katılımcıların İnternet Sayfasına Kayıtlanması       : 13 Mart - 12 Nisan 2019

İkili Görüşme Talebi ve Eşleştirme                          : 13 Mart - 15 Nisan  2019

Toplantı Saatlerinin Katılımcılara Bildirilmesi           : 16 - 17 Nisan 2019

Etkinlik İnternet Adresi: https://www.pitchandmatch.com/event/USE_KOSBI_2019

İletişim: Hüsnü Demir (EÜ EBİLTEM-TTO)

00 90 232 343 44 00 - 110

husnu.demir@ebiltem.ege.edu.tr

KOBİGEL Bilgi Günü

Ülkenin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması ve KOBİ’lerin rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi hedefiyle hazırlayacakları projelerin desteklenmesi amacıyla KOSGEB tarafından KOBİGEL destek programı başlatılmıştır.

Bu program ile ilgili bilgilerin aktarımı adına, KOSGEB Kuzey Müdürlüğü tarafından EÜ EBİLTEM-TTO'da bir bilgilendirme sunumu yapılacaktır.

Etkinliğimize katılmanız dileği ile bilginize sunarız.

Tarih : 29.03.2019 Cuma  / Saat 13.30

Yer : EÜ EBİLTEM-TTO

Etkinliğe kayıt için tıklayınız.

ARDEB Proje Başvuruları E-İmza Hatırlatma

Bildiğiniz üzere ARDEB tarafından yürütülmekte olan programlara yalnızca elektronik imza ile proje başvurusu yapılabilecektir.

ARDEB programlarına başvuru yapabilmek için;

• Proje ekibinde yer alan kişilerin ve tüm yürütücü/katılımcı kurum/kuruluş yetkililerinin Nitelikli Elektronik Sertifikaya (NES) sahip olmaları,
  • Kurum/kuruluş yetkililerinin başvuru sisteminde doğru bir şekilde kayıtlı olduğundan emin olunması ve sistemde yer almayan kurum/kuruluş yetkililerinin sistem üzerinden yetki tanımlarını yapmalarının sağlanması,
  • Sertifikaların kullanılabilmesi için bilgisayarlara gerekli yazılımların yüklenmesi ve donanımların (kart okuyucu, kart) temin edilerek kurulması,
  • Tüm bu işlemlerin ardından, sistemin test edilmesi ve doğru çalıştığından emin olunması gerekmektedir.

Proje başvurularında sıkışıklık yaşanmaması için, NES (Nitelikli Elektronik Sertifika) almak üzere, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yetkilendirilmiş Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılarına yeteri süre kadar önceden başvurulması önem arz etmektedir. Başvurular bireysel olabildiği gibi kurumsal da yapılabilmektedir. Buna istisna olarak Başbakanlık Genelgesi gereği Kamu Sertifikasyon Merkezine yapılacak olan NES başvuruları yalnızca kamu kurumları tarafından kurumsal olarak yapılabilmektedir.

Not: E-imzalı başvuru süreci ile ilgili daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Soru ve önerileniz için ardeb.e-imza@tubitak.gov.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Avrupa  Komisyonu, Erasmus+ Programı 2019 Teklif Çağrısını yayınladı!

2019 yılı Erasmus+ Program bütçesi, 2018 yılına göre 300 Milyon Avro artarak 3 Milyar Avro oldu. Erasmus+ Programı 2019 teklif çağrısı kapsamında eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarında faaliyet gösteren kamu ya da özel kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları proje başvurusu yapabilir. Ayrıca, gençlik çalışmalarında aktif olan ancak tüzel kişilik olmayan gençlik grupları da hibe desteği için proje başvurusunda bulunabilir.

Erasmus+ Programına ait faaliyetler ile bu faaliyetlere ilişkin 2019 yılı Program Rehberine ve 2019 yılı son başvuru tarihlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu kapsamda 5 Kasım 2018 tarihinde Ankara’da Erasmus+ Programı Yükseköğretim Alanı Stratejik Ortaklık Projeleri Bilgilendirme Toplantısı düzenlenmiştir. Toplantıda, Erasmus+ Programı Ana Eylem 2 - Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi İçin İşbirliği kapsamında kurumsal, bölgesel, ulusal veya uluslararası düzeyde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, transfer edilmesi ve uygulanması amacına sahip Stratejik Ortaklık Projeleri hakkında bilgilendirmede ve deneyim paylaşımında bulunulmuştur.

Toplantı sunularına buradan ulaşılabilir.