-> Anasayfaya Dön...

VII. Genç Beyinler Yeni Fikirler
Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Sergisi
25 Mayıs 2018 Cuma 10:00-17:00

Ege Bölgesi’nde Kurulu üniversitelerin Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümlerinin katılımıyla 25 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşecek olan VII. Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi’nde Adnan Menderes Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümlerinin tüm öğrencilerini kapsayan Lisans Bitirme Projeleri Sergisi ve Proje Fikir Yarışması düzenlenecektir.

2012 yılında ilk adımlarının atıldığı etkinlik geniş kapsamlı bir sergi ve yarışma konumuna gelmiş olup, bu yıl diğer yıllardan farklı olarak bölge üniversitelerinin katılımı ile Ege Üniversitesi’nin ev sahipliğinde devam edecektir
Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümlerini kapsayacak şekilde planlanan etkinlikte Proje Fikir Yarışması yoluyla öğrencilerin yenilikçi proje oluşturmaları teşvik edilerek, firmalarca değerlendirilmesi sağlanacak ve en başarılı projelere çeşitli ödüller verilecektir. Ayrıca firmalar belirledikleri konu ve projeler vasıtasıyla öğrencilerle eşleştirilerek, gelecek dönemlerde sanayi ile ortak bitirme projeleri oluşturulması için ortam yaratılacaktır. Böylece öğrencilerin sektörü tanımaları sağlanırken, sektörün genç beyinlerin yaklaşımlarından yararlanmaları için uygun ortam oluşturulacaktır. Farklı düzeylerde bakış açılarıyla özgün yaklaşımlar ve yeniliklerin sektöre kazandırılmasıyla bölgenin bilişim ve elektronik alanında ön plana çıkması sağlanacaktır.
Etkinlik kapsamında, yeni bilgi ve fikirlerin öneminin farkında olan firmaların Ar-Ge ve İnovasyon projeleri öğrencilerin lisans projeleri kapsamında çalışılarak bu güçlü ortamdan yararlanma olanağı sağlanacaktır.
Amaç

• Ege Bölgesi’nde bilişim sektörünün, ulusal ve uluslararası düzeyde rekabette güçlü olması amacıyla üniversite ve öğrencilerimizin inovasyon potansiyeline ulaştırılarak, yeni fikirlerle buluşturulmasını sağlamak,
  • Sektör ihtiyaçlarına yönelik proje ve çözümleri firmalarımızla birlikte geliştirerek, istenilen alanlarda yetişmiş mezunlarla sektöre hız kazandırmak,
  • Yetenekli ve dinamik genç insan kaynaklarını firmalarla buluşturmak,
  • İzmir’i bilişim sektörünün odağı konumuna taşımak.

Etkinlik Kapsamı

• 270+ Yazılım / Bilgisayar Mühendisliği Bitirme Projesi